Dorntharapie en Breussmassage

images-6De Dornmethode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling.

De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht: Bekkenscheefstand!
Het leidt vaak tot veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.
Meestal krijg je dan te horen; je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Echter, dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden.

Het lange been moet korter gemaakt worden.

Door de gewrichten van heup, knie en enkel weer terug te zetten in hun oorspronkelijke positie wordt de beenstand weer gelijk. Daarna worden de wervels voorzichtig en met behulp van een trucje (waarbij de rugspieren om de tuin worden geleid, zodat het pijnloos kan) teruggezet. Met zelfhulp oefeningen kan de cliënt hierna zichzelf corrigeren, als het zich weer voordoet.
De behandeling is ook heel goed voor zenuwen en organen.
De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan.

Het mooie van de Dorn-methode is dat het zo eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend is.

Geen wonderkuur, maar gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

BREUSS-MASSAGE
images-8
De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.

Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.
De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.


De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren.
Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag niet pijnlijk zijn.
Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie.
De Breuss-massage kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. Bij deze massage maak ik gebruik van St.Janskruid olie.