Reiki

Wat is Reiki
images-2
In een Reiki behandeling worden de energiebanen geopend waardoor de energie weer vrij doorstroomt en doorgegeven kan worden. Tijdens de behandeling kan je voelen dat je handen of voeten tintelen of warm worden, of je voelt op een andere manier de energie stromen. 

Een Reiki behandeling werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftigend en bevrijdend. Reiki neemt pijn weg en steunt op een natuurlijke wijze het proces van genezing. Reiki kan worden toegepast bij chronische ziekten maar evengoed bij griep, onstekingen enz. 

Reiki helpt ook emotionele pijn te genezen en helpt onverwerkte ervaringen te verwerken, waardoor oorzaken van lichamelijke klachten kunnen verdwijnen. 


Reiki behandeling

Bij een Reiki behandeling lig je geheel gekleed op de massagetafel. Tijdens de behandeling wordt rustige muziek gedraaid. Tijdens de behandeling wordt enkel gepraat als daar een bijzondere reden voor is. 

Tijdens de Reiki behandeling wordt door middel van handoplegging energie overgedragen. De handen worden op de energiepunten, chakra’s, van je ligchaam gelegd. Via de handen stroomt Reiki (= levensenergie) naar de plaatsen die extra energie nodig hebben. 

In eerste instantie ervaar je een diepe ontspanning. Je lichaam stelt zich dan het meest open voor genezing. Lichaam en geest krijgen zo de kans om alle negativiteit los te laten. Reiki start een helingsproces dat gifstoffen uit het lichaam verwijdert. 

Het doel van Reiki is niet uitsluitend het helen van ziektes maar ook de balans van de geest en de gezondheid van het lichaam. Reiki helpt je in harmonie te leven met jezelf en de kosmos.