Cursus Kindermassage

Massage voor onrustige kinderen en volwassenen

Tegenwoordig gaan veel mensen regelmatig over hun grenzen. Dit geeft vaak verstoring in fysiek, mentaal en op emotioneel gebied. Door deze massage toe te passen leer je de verstoring op te heffen. Je huid is de grens, dit wordt door massage duidelijker voelbaar.

Masseren is heilzaam voor iedereen. Echter vooral drukke kinderen hebben er baat bij. Het beste moment om te masseren is voor het slapen gaan. Op die manier komen ze los van alle indrukken van de dag door wat ze hebben meegemaakt. Hierdoor gaan ze beter slapen en staan ze de volgende dag uitgerust en meer ontspannen op. Klaar om aan de nieuwe dag te beginnen.

Hoe komt het dat kinderen die regelmatig liefdevol worden aangeraakt niet alleen beter groeien, socialer zijn, maar ook beter leren? Door liefdevol aanraken maakt men het hormoon oxytocine aan. Daardoor neemt de hoeveelheid adrenaline af. Veiligheid en ontspanning nemen toe. Dit zijn de voorwaarden voor goed kunnen opnemen van nieuwe informatie, concentratie kan zich met massage verbeteren. Massage draagt bij in een breed spectrum bij tot een betere ontwikkeling en versterkt de balans van het kind.

In deze massage worden verschillende technieken gecombineerd:

• Voetreflexmassage
• Buikmassage
• Hoofdmassage

Deze unieke massage voor onrustige/gevoelige kinderen wordt gegeven in vier avonden. In deze cursus wordt ook het gebruik van essentiële oliën geïntegreerd. Er wordt een korte maar duidelijke uitleg gegeven over de opbouw van de massage en de effecten ervan. De massage wordt geleerd door uitwisseling, je geeft de massage en ontvangt deze massage. Hierdoor leer je de effecten van de massage door het zelf te ervaren, en krijg je tevens de mogelijkheid om de kennis goed te integreren.

De datums van de cursus staan onder het kopje ” cursussen”
Opgeven kan telefonisch of via de website.