Hoofdmassage

Massage geven en massage ontvangen geschiedt in kalmte en in concentratie op basis van rust en vertrouwen. De massage is gericht op ontspanning.
De hoofdmassage is gebaseerd op rust en afstemming, subtiel, met weinig druk en kracht. De hoofdmassage geeft rust en energie aan het hele lichaam.

In de jachtige maatschappij waarin wij heden ten dagen leven is er veel stress en drukte aanwezig. Vaak zijn mensen aan het piekeren of moet men erg alert en scherp zijn gedurende een (werk-school)dag.Er wordt veel van iedereen verwacht en iedereen kent het gevoel dat hem/haar alles teveel wordt en dat bepaalde dingen hem/haar boven het hoofd kunnen gaan stijgen.

Onze energie zit vast in ons hoofd, nek, schouders. Een hoofdmassage, indien goed uitgevoerd, kan een massage van het hele lichaam zijn. Omdat het hoofd het centrum van het hele zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage het hele zenuwstelsel tot rust. Niet alleen tot rust maar een hoofdmassage kan ook geestverhelderend werken. Een hoofdmassage voor het slapen gaan heeft een diepe slaap als gevolg.