Voetenmassage

De voeten verbinden je met de aarde. Met je voeten tast je de omgeving af. Je zoekt evenwicht en wordt zo gedwongen stevig te staan. Zodra je psychisch of emotioneel te zwaar belast bent, zal ook je lichaam heel makkelijk uit balans te brengen zijn. Voeten kun je beschouwen als fundament. Ze gronden je letterlijk en figuurlijk.

Zoals in elke lichaamsdeel zitten je ervaringen ook opgeslagen in je voeten. Onze Nederlandse taal zit vol met uitspraken die een directe relatie leggen tussen onze voeten en de psyche. Op eigen benen staan. Een stap zetten. Dat ben je ten voeten uit. De wereld aan je voeten hebben liggen. Ergens niet mee uit de voeten kunnen. Op gespannen voet met iets staan. Onder de voet gelopen worden. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden.

Zodra er iets verandert in onze psyche of emotie, dan is dat ook voelbaar in ons lichaam.
Door een pijnlijke gebeurtenis kun je de reactie geven dat je je letterlijk terug trekt. Je voelt je aandacht dan naar boven schieten. Hierbij trek je jezelf terug van de aarde. Je ervaart teveel pijn. Je wilt de pijn niet voelen en je trekt je ervan weg.
Doormiddel van voetreflex massage wordt je uitgenodigd om je weer met de aarde te verbinden en ben je weer in staat om de emotie te laten stromen en los te laten! Loslaten doe je via de voeten, door de verbinding met de aarde te maken.