Waarom kindermassage

Tegenwoordig gaan veel mensen regelmatig over hun grenzen. Dit geeft vaak verstoring in fysiek, mentaal en emotie, door deze massage toe te passen leer je de verstoring op te heffen. Je huid is de grens, dit wordt door massage duidelijker voelbaar.
Masseren is heilzaam voor iedereen. Echter vooral drukke kinderen hebben er baat bij. Het beste moment om te masseren is voor het slapen gaan. Op die manier komen ze los van alle indrukken van de dag, van wat ze hebben meegemaakt. Hierdoor gaan ze beter slapen en staan ze de volgende dag uitgerust en meer ontspannen op. Klaar om aan de nieuwe dag te beginnen.

Hoe komt het dat kinderen die regelmatig liefdevol worden aangeraakt niet alleen beter groeien en socialer zijn, maar ook beter leren? Door liefdevol aanraken maakt men het hormoon oxytocine aan. Daardoor neemt de hoeveelheid adrenaline af. Veiligheid en ontspanning nemen toe. Dit zijn de voorwaarden voor het goed kunnen opnemen van nieuwe informatie, concentratie kan zich met massage verbeteren. Massage draagt bij in een breed spectrum bij tot een betere ontwikkeling en versterkt de balans van het kind.