Massage op scholen

0-1De laatste jaren ondervinden steeds meer kinderen problemen in hun functioneren door spanningen en een verkeerde (lichaam) houding.
Dit kan in een later stadium tot ernstige problemen leiden.
Vaak ontstaan deze problemen al jong, doordat veel kinderen te weinig bewegen en veel achter de computer en voor de televisie zitten.
Er is vaak te weinig aandacht voor het juiste meubilair en de juiste zithouding. Dit is voor elk kind belangrijk.
In Denemarken en Zweden wordt al een aantal jaren gewerkt met massage voor en door Kinderen.
Er is geconstateerd dat behalve de houding van de kinderen ook het leren en de concentratie verbetert. Deze kinderen gaan op een andere manier met elkaar om.

Massage voor en door kinderen. Cursus: “(ik) voel wat ik bedoel”

Tijdens deze cursus maken kinderen (en hun leerkracht) op een speelse en effectieve manier kennis met het masseren middels massage van hoofd, rug en schouders, armen en handen.
De kinderen houden hierbij gewoon hun kleding aan. De massage vindt plaats op een stoel.
Het is een massage volgens een vast en weloverwogen patroon waardoor de herkenbaarheid en veiligheid voor het kind wordt gewaarborgd.

Doelstellingen:

– De kinderen komen meer in contact met hun lichaam en hun gevoel; dit heeft een positieve invloed op het leren en functioneren van het kind.
– Het belang van samenwerking en inleving in de ander wordt benadrukt; daardoor ontwikkelen kinderen zich ook op sociaal-emotioneel gebied.
– Het leren herkennen van het gevoel van spanning en ontspanning. Hierdoor kunnen de kinderen beter hun grenzen aangeven en met de grenzen van andere kinderen rekening houden.

Door het toepassen van verschillende spelvormen zoals contact- en concentratiespelen, vaak met ondersteuning van rustgevende muziek, worden kinderen bewust van wat een positieve aanraking met jezelf en de ander kan doen. Ze leren elkaars grenzen ervaren en respecteren. Ze bewegen bewuster en letten meer op hun houding tijdens activiteiten in de klas.
Na de cursus kunnen de kinderen elkaar een stoelmassage geven tussen de lessen door, of op andere momenten als dat nodig is.

De Diamanten Vlinder

Samen met mijn collega Ellen Hendrix verzorg ik de cursussen “(ik) voel wat ik bedoel” op scholen.
Kinderen leren in een 6 tal lessen hoe ze elkaar deze massage kunnen geven. Na deze lessen zijn de kinderen in staat om elkaar zelfstandig te masseren, onder leiding van hun leerkracht.
Op een ongedwongen manier leren kinderen elkaar een ontspanningsmassage geven die ongeveer een kwartiertje duurt.
Hierna kunnen scholen dit als een vast programmaonderdeel in het lesprogramma inpassen.

Voor meer informatie kan je telefonisch contact opnemen met Sylvia of met Ellen of stuur een mail via onze sites door het contact formulier in te vullen.
oceandream1
Ellen Hendrix
info@dediamant.com
www.dediamant.com

Tevens verzorgen wij informatie avonden op scholen waarin wij uitleg geven over:
* Kindermassage trainingen op scholen
* Nieuwetijds kinderen

Wij geven een 2 daagse training voor leerkrachten om zelf kindermassage training op school in te zetten.
Deze trainingen zijn volledig verzorgt van koffie/thee en lunch. Tevens verzorgen wij het lesmateriaal zodat elke leerkracht in alle groepen van alle leeftijden deze training in kan zetten. (Locatie in overleg)