Voetreflexmassage

‘Wanneer je de voeten van een mens in je handen hebt, heb je de totale mens in handen’images-9

Voetreflexmassage is een oude geneeswijze die afkomstig is uit China en India. De voet weerspiegelt de conditie van het lichaam en ook van de emotionele gesteldheid. In de voeten zitten reflexpunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel en alle organen, gewrichten, spieren. Door zorgvuldig gedoseerde druk uit te oefenen, wordt het lichaam uitgenodigd zichzelf te genezen. Emoties kunnen worden verwerkt en geestelijke spanningen worden losgelaten.

Voeten vormen het fundament van de mens. Zij zorgen letterlijk en figuurlijk voor gronding. Een goede verbinding met de aarde leidt al snel tot een verbetering in de energiehuishouding. Je krijgt weer nieuwe energie en daardoor zit je lekkerder in je vel.

Voetreflexologie zorgt voor een onbelemmerende energiedoorstroming in het hele lichaam. Deze energiedoorstroming is de basis voor onze gezondheid. De behandeling harmoniseert het lichaam en stimuleert het zelfgenezende vermogen en het immuunsysteem. Zo kunnen klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.